Roac79

Sportblog & Tips

Leren kitesurfen voor beginners

Er zijn vele watersporten zoals zwemmen, duiken, snorkelen, roeien, kanovaren, zeilen, surfen, waterskiën en noem maar op. Ook tot de watersporten behoort kitesurfen. Kitesurfen is makkelijk toegankelijk en blijkt zelfs makkelijker te zijn dan windsurfen of surfen. Voor beginners die nog niet kunnen kitesurfen zijn er kitesurfscholen. Zij kunnen leren kitesurfen Scheveningen nemen om te leren kitesurfen totdat zij zelfstandig kunnen kitesurfen zonder hulp van de leraren. Kitesurfen is niet alleen leuk, maar het geeft je ook een adrenaline kick, vooral als je zelf over het water glijdt over er zelfs overheen vliegt. Het is leuk om te kitesurfen als hobby, maar ook voor in de vakantie.

Soorten kites voor kitesurfen

Er zijn verschillende soorten kites die gebruikt kunnen worden bij het kitesurfen. De meest gebruikte surf kites zijn tubekites of LEI (Leading Edge Inflatable) kites. Ongeveer 90% van de kitesurfers gebruiken die kites. Verder zijn er C kites, Bow kites, SLE (Supported Leading Edge) kites, Delta kites en Hybride kites. Bow kites zijn hol en hebben de vorm van een boog, vandaar de naam. Voor de beginners die leren kitesurfen Scheveningen nemen zijn SLE kites en Delta kites de meest gebruikte kites. De verschillende soorten kites hebben elk hun eigen voordelen en nadelen. Daarom is het beter om bij het aanschaffen van een kite eerst informatie op te zoeken.

Soorten boards voor het kitesurfen

Net als dat er verschillende kites zijn, zijn er ook verschillende typen boards voor het kitesurfen. De meest gebruikte board voor kitesurfers heet Twintip. Verder gebruiken kitesurfers ook Directional surfboards. Deze surfboards zijn afgeleid van het (golf)surfen. Deze surfboards hebben een lichte gewicht, daarom is het niet verstandig om hiermee hard te landen. Verder wordt ook Mutant boards gebruikt door kitesurfers. Bij deze boards zijn de voorkant en achterkant niet hetzelfde. Dit is net zo bij surfboards en windsurfboards. Sommige boards zijn meer geschikt voor bepaalde mensen en andere  boards juist minder geschikt. Het ligt ook aan de soort stunts die de kitesurfers willen uitvoeren.