Roac79

Sportblog & Tips

Waarom een squat rack ideaal is

Een squat rack is ideaal als je graag thuis wilt trainen en wilt dat dit effectief gebeurd. Je kunt trainen met een eenvoudig squatrek of toch een veelzijdig rek van hoge kwaliteit met veel soorten functies. Een squat apparaat is heel stabiel, heeft comfort en is erg professioneel om mij te trainen. De squat apparaten zijn erg stabiel en zorgen voor veiligheid. Trainen met een squatrek gaat gemakkelijk en snel in elk huishouden. Een reden om thuis te willen trainen is dat je niet afhankelijk wilt zijn van de sportschool. Je kunt misschien niet komen op de openingstijden, of het apparaat waar jij mee wilt trainen is al bezet. Als je thuis traint heb je geen druk van andere mensen en je kunt trainen op jouw niveau en tempo.

Wat kun je er allemaal mee?

Met een squat rack kun je genieten van een complete training, in verschillende vormen, waar je de oefeningen naar jouw wens kunt uitvoeren. Je traint gemakkelijk, veilig en effectief verschillende spieren. Een goed squat rack mag niet ontbreken in de Home Gym. De racks van Gorilla zijn speciaal gemaakt voor het zwaardere werk. Je kunt ze gebruiken voor squatten, maar ook voor banken. Doordat elk variant verschilt door de eigen eigenschappen en doelen, moet je goed kijken welk apparaat bij jou en bij je doelen past. Het assortiment bestaat uit 14 soorten apparaten. 

Voor welk apparaat moet je gaan?

Je hebt hele simpele apparaten zoals de Sissy squat station en de Professionele Sissy Squat Trainer deze prijzen liggen nog onder de 200 euro. Je voert deze uit zonder gewichtstangen.

De apparaten lopen steeds hoger op in prijs, doordat je er steeds meer mee kunt uitvoeren en het meerdere functies heeft.

Dit komt omdat sommige squat apparaten er ook bankjes bij hebben, waardoor je gelijk meer kunt trainen, zoals je armen. Deze prijzen liggen tussen de 200 en 300 euro. Dit zijn multi squat rack, halterbanken en squat- bankdruksteunen.

De all-in apparaten

Je hebt ook de krachtstation met losstaande fitness bank en de  multifunctionele smith machine, deze zijn erg groot en hebben meerdere functies. De prijzen hiervan zijn ook erg hoog. Deze zijn niet alleen voor het squatten, maar ook voor meerdere oefeningen, zoals voor de armen. Als je dus echt op zoek bent naar all-in is deze geschikt. De prijs van deze apparaten liggen tussen de 1000 en 2500 euro. Je kunt de gewichten steeds opbouwen, zodat het effectief blijft.