Roac79

Sportblog & Tips

Onze romantische vakantie bij hotels Sicilie

hotels sicilie

Voor onze romantische vakantie kozen wij dit jaar voor hotels Sicilie. Sicilië ligt helemaal onderaan de laars van Italië en heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er verschillende invloeden geweest door bijvoorbeeld de romeinen, arabieren en de oud grieken. Daarnaast staat op het eiland de wereldberoemde Etna vulkaan, die gelukkig niet uitbarstte van onze romantiek. Het landschap heeft dus naast stranden ook een hele andere kant. Dorpjes in heuvelachtige gebieden hebben een geheel eigen sfeer en wil je zeker als cultuursnuiver niet missen. In deze verschillende dorpjes kon je heerlijke klassieke italiaanse gerechten eten en was de bevolking erg gastvrij. Dineren in een van die dorpjes met zonsondergang en een italiaans wijntje erbij was ontzettend romantisch en een ervaring die we niet snel zullen vergeten. 

hotels sicilie

Ons hotel

Bij ons hotel kregen we waarde van ons geld. We werden het enthusiasts over het betoverend mooie zwembad en haar uniekheid door alle bloemen en palmen langs het bad. Niet alle hotels sicilie hebben dat namelijk. Het hotel lag middenin het centrum, maar in het zwembad merkte je daar niks van en kon je heerlijk wegdromen. Onze kamer was daarnaast heel schoon en we hadden een fijn balkon met een waanzinnig uitzicht over de zee. Er waren weinig kinderen in het hotel en dus konden wij helemaal in elkaar opgaan. 

Omgeving

Het centrum was in één woord prachtig. De straatjes en steegjes met vele winkeltjes en terrasjes zorgden voor een fijne en gezellige sfeer. Ook de bevolking was erg vriendelijk en we genoten avonden lang van klassieke siciliaanse gerechten. Daarnaast was het antieke Griekse theater een prachtig gebouw. We konden er niet over uitpraten de hele avond, het had zoveel indruk op ons gemaakt! 

Iets verder van ons hotel vandaan vonden we prachtige landschappen met olijfbomen en andere natuur. Heerlijk om even uit de stad te zijn. Hier was een ruimtelijke en natuurlijke sfeer, met een romantische en intieme charme. Met een huurauto reden we over landweggetjes en voelden we ons echte avonturiers. Een evenwichtig en ontzettend leuke vakantie dus! 

Sicilië is dus dé plek voor jouw romantische vakantie. Klik hier voor meer informatie.

Meer verhalen