Roac79

Sportblog & Tips

Wat zijn gezonde snacks die helpen bij het afvallen

gezonde snacks afvallen

Wil je gaan afvallen en wat gewicht kwijtraken? Dan kunnen gezonde snacks afvallen je daarbij helpen. De meeste mensen die gaan afvallen skippen resoluut alle tussendoortjes zoals chips, snoep, koek enz. Maar het is best lastig om dat vol te houden en het is ook helemaal niet vreemd dat je dan af en toe toch even een terugval krijgt en toch die zak chips weer opentrekt. Door tussendoor gezonde snacks te nemen hou je het langer vol en ben je veel minder geneigd om een pak koeken open te trekken en deze op te eten.

Tijdens het afvallen een moeilijk moment kies voor een gezonde snack

Afvallen is best een strijd en je krijgt echt te maken met moeilijke momenten. Om nu te voorkomen dat je tijdens een moeilijk moment een hele zak chips op gaat eten moet je altijd zorgen dat je wat gezonde snacks afvallen in huis haalt. Denk bijvoorbeeld aan snackgroente zoals Cherrytomaatjes of kleine komkommertjes. Noten ( ongezouten). Fruit stukjes watermeloen of iets anders wat je lekker vindt van fruit. Maar ook een klein bakje magere yoghurt met eventueel wat fruit is een verantwoord tussendoortje tijdens het lijnen of afvallen.

gezonde snacks afvallen

Laat je niet meer verleiden en kies voor een gezonde snack

Door de keuze te maken van chips naar bijvoorbeeld een snackkomkommertje helpt dit bij het afvallen. De zak chips bevat veel meer calorieën en vet. Door voor gezond te kiezen gaat dit je echt helpen bij je poging om gewicht te verliezen. In het begin heb je waarschijnlijk nog de neiging of de behoefte en is de verleiding best groot om die zak zoute chips of de reep heerlijke zoete chocolade op te gaan eten.

Als het lukt om dit vol te houden dan merk je dat je er op een gegeven moment ook helemaal geen zin meer in krijgt om het te pakken. Dat je dan veel meer de behoefte krijgt om een bakje yoghurt of een handvol nootjes te nemen. Zorg er daarom ook voor dat als je onderweg bent of bijvoorbeeld op je werk dat je altijd iets van gezonde snacks bij hebt. Trakteert je collega op taart en heb je het even moeilijk neem dan een gezonde snack.